Site icon podunavlje.info

Beograđani najbolji među zaposlenima u zatvorskim ustanovama

SMEDEREVO, 27. januar 2023 – Smederevo je juče bilo domaćin sportskih nadmetanja zaposlenih u zatvorskim ustanovama Srbije. Muškarci su se nadmetali u malom fudbalu, a žene u pikadu. Na ovogodišnji m susretima nadmetalo se osam zatvorskih jedinica, sa maksimalnim učinkom, svih pet pobeda, najbolji su bili fudbaleri Okružnog zatvora u Beogradu, a njihove koleginice su pobedile u pikadu.

Nakon takmičenja po grupama, Beograđani su bili ubedljivi u utakmici protiv Sremske Mitrovice, pobedili su sa 5:1. Mnogo neizvesniji bio je drugi polufinalni duel, u kome su Nišlije posle penala savladale Smederevce sa 3:2.

Pobednici – ekipa Okružnog zatvora Beograd

U borbi za pobednički pehar Nišlije su povele golom Stankovića, do preokreta i naslova pobednika Beograđani su došli pogocima Stojčića i neodbranjivim udarcem iz slobodnog udarca Savića.

Drugoplasirani – ekipa OZ Niš i trećeplasirani – tim OZ Smederevo

Pre uručenja trofeja, goste je pozdravio kapiten domaćina Goran Pavlović, uz Predraga Babića domaćina ovog susreta. U prisustvu Dejana Carevića, direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ispred organizatora, zahvalnice i pehare uručila je Bojana Pejović.

Pored najbolje strelca – Nikole Petrovića (OZ Beograd), pehare su dobile i golman Miroslav Odžaklić (KPZ Sremska Mitrovica), a uz dugotrajan aplauz i doktor Dragoljub Paunović (Specijalna zatvorska bolnica), koji je poneo priznanje kao najbolji i najstariji učesnik.

Ekipa u pikadu OZ Smederevo

U sklopu susreta održan je i turnir u pikadu za dame, u kome je prvo mesto takođe pripalo takmičarkama Okružnog zatvora iz Beograda. Smederevke su bile druge, a treće mesto zauzele su predstavnice KPZ za žene Požarevac. U pojedinačnoj konkurenciji, najuspešnija je bila Požarevljanka  Sara Bogdanović, drugo mesto pripalo je Biljani Radojević (KPZ Valjevo, a treće Jasmini Kruškonji (OZ Beograd).

Foto: R.G.

 

Exit mobile version