Mile Savković: Po preporuci kuma iz Super u Srpsku ligu

SMEDEREVO, 24. januar 2023 – Da Smederevci sa velikim ambicijama ulaze u prolećni deo sezone potvrđuje angažman još jednog, verovatno i najzvučnijeg pojačanja; dres lidera na spskoligaškom zapadu od danas je zadužio Mile Savković (30), dosadašnji član novosadske Mladosti GAT.

Krilni napadač, a po potrebi i ofanzivni vezni, karijeru je poče u mlađim kategorijama nekadašnjeg superligaša Proletera iz Zrenjanina. Potom je branio boje BSK-a iz Borče, Jagodine i Spartaka iz Subotice. Ima i internacionalno iskustvo, branio je boje i poljske Jagielonijie, da bi se posle 18 meseci vratio ponovo u Spartak, a potom preselio u Mladost GAT odakle je i došao u Smederevo.

– Teren u Smederevu nije mi nepoznat jer sam tu igro kad je moj sada novi klub bio u Super lige, a ja član ekipe iz Borče. Došao sam po preporuci kuma Jordana Jovanovića, koji je od letos član Smedereva i posle razgovora sa sportskim direktorom Predragom Sikimićem postao kumov saigrač. Dobro poznajem kapitena Stojkovića, zatim Kostića i Dimitrijevića i verujem da ću se brzo uklopiti u novu sredinu. Znam da se od mene dosta očekujem i ubeđen sam da ću igrama i golovima dati doprinos osvajanju prvog mesta i povratku u Prvu ligu – jasan je Savković.

Smederevci su tako dobili kapitalno pojačanje, o čemu svedoči i podatak da je Savković, kome najviše odgovara krilna pozicija, svojevremeno  bio član omladinske i mlade reprezentacije Srbije.

Dolaskom vihornog krilnog napadača nije u Smederevu stavljena tačka na prelazni rok. Čelnici kluba najavljuju da će već koliko sutra, posle raskida saradnje sa Maksićem, angažovati i štopera. Time bi, bar za sada, kako kažu, zaključili spisak pojačanja.

Foto: privatna arhiva, FK Smederevo

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!