Kako će izgledati proslava Kineske Nove godine u Smederevu

SMEDEREVO, 23. januar 2023 – Prošle nedelje na ovom portalu mogli ste da pročitate da je Smederevo jedan od gradova u kojima će biti obeležena Kineska Nova godina, u organizaciji Vlade Republike Srbije, Ambasade NR Kine u Beogradu i Instituta za pojas i put, a danas je stiglo i saopštenje iz Kabineta gradonačelnika Smedereva u kome se objašnjava šta je sve predviđeno da bude na proslavi koja je zakazana za sredu.

U Smederevu će tradicionalna proslava Kineske Nove godine biti održana 25. januara sa početkom od 17 časova na Gradskom Trgu. Posetioci će imati prilike da uzmu učešće u humanitarnoj akciji i probaju specijalitete nekoliko zemalјa Pojasa i puta. Prisutnima će se obratiti gradonačelnik Grada Smedereva Jovan Beč, Ambasadorka Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Chen Bo i Danijel Nikolić, Predsednik skupštine društva, Predsednik Skupštine Instituta za pojas i put doo Beograd i Pomoćnik Generalnog sekretara Vlade.

Svi sadržaji i pripremlјeni program, kako se navodi u saopštenju, oslikavaju prijatelјstvo naroda Narodne Republike Kine i Republike Srbije u tradicionalnom obeležavanju Kineske Nove godine. Gosti će za dobrovolјni prilog od 200 dinara moći da dobiju jedan obrok i bezalkoholno piće. Svaki posetilac, koji bude želeo da učestvuje, neophodno je da donira novac u pomenutoj najmanjoj vrednosti od 200 dinara, odabere karticu na kojoj se nalaze pitanje, koje će se odnositi na neku od činjenica i zanimlјivosti koje se tiču inicijative Pojas i put, i nakon davanja tačnog odgovora, biva nagrađen nekom od simboličnih nagrada iz fonda obezbeđenog od strane Ambasade NR Kine.

Sav prihod od prodaje predviđeno je da bude usmeren u humanitarne svrhe, Crvenom krstu, odnosno Narodnoj kuhinji.

Nakon svečanog dela obraćanja, događaj biti upriličen tradicionalnim vatrometom, kao simbolom obeležavanja Kineske Nove godine.

Planirano je da događaj traje od 17 časova do 21.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!