Site icon podunavlje.info

Posle prolećnih temperatura u januaru, sneg i prvi problemi na putevima

20. januar 2023 – Sneg koji od jutros pada uglavnom se u ovim našim krajevima ne zadržava na kolovozima, ali u drugim delovima Srbije već ima problema. Iz Puteva Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji, jer zbog mogućih niskih temperatura, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

Obilne padavine zahvatile su zapadnu Srbiju, ali i Frušku Goru. Zbog padavina ima odrona na više puteva, između ostalog i na Đerdapskoj magistrali

Prema informacijama Puteva Srbije, obustavlјen je saobraćaj za teretna vozila na IB 21 preko Venca – Fruška gora. Kako je navedeno, saobraćaj je obustavlјen od petsati zbog intenzivnih snežnih padavina i snega koji se zadržava na kolovozu.

Na auto-putu Miloš Veliki, u zoni tunela Savinac, Šarani, Brđani, Brančić i petlјe Ljig, usled snežnih padavina smanjena brzina kretanja vozila.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Na državnom putu IIA 212 Merćez – Kuršumlija zbog obilnih padavina došlo je do odrona na levoj strani kolovoza.

Saobraćaj se odvija naizmenično jednom saobraćajnom trakom.

Na državnom putu IIB 414 Merćez – Lukovska Banja došlo je do izlivanja reke iz korita pa je saobraćaj u prekidu.

Zbog odrona na državnom putu IB 34 na deonici Golubac – Donji Milanovc, saobraćaj je obustavlјen, a ekipe su na terenu i rade na raščišćavanju.

Sitnih odrona najviše ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Na državnom putu IIA 211 Brus – Brzeće ima odrona i nanosa saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Ekipe su na terenu i rade na raščišćavanju, navode iz Puteva Srbije i još jednom sSavetujumaksimalan oprez.

Exit mobile version