Prvog dana prelaznog roka stiglo i prvo pojačanje – Nenad Sević

SMEDEREVO, 17. januar 2023 – Odlazak trojice prvotimaca tokom zimske pauze nije mnogo zabrinuo čelnike FK Smederevo 1924. Već prvog dana prelaznog roka, kada su i pripreme počele, stiglo je i prvo pojačanje – Nenad Sević (27), dosadašnji član ubskog Jedinstva.

Ovaj levi spoljni je rođen u Ljuboviji, gde je i prošao fudbalsku školu tamošnje Drine. Branio je boje Budućnosti Krušik, Loznice, Kolubare, Javora, Zlatibora, novosadske Mladosti GAT i novog prvoligaša s Uba, odakle i stiže u Smederevo.

– Dobili smo odličnog fudbalera, koji može da obavi i zadatke u veznom redu. Obećali smo da ćemo odlazak svakog pojedinca nadomestiti ako ne boljim i kvalitetnijim onda bar igračem isto profila. Tokom sutrašnjeg dana, a najkasnije do kraja nedelje, očekujemo dolazak još jednog veziste. Postigli smo načelni dogovor i za angažovanje iskusnog krilnog napadača, koji bi trebalo da nam se priključi uoči početka druge faze priprema – kaže Predrag Sikimić, sportski direktor smederevskog kluba.

U naredna dva dana, napominje i to, znaće se kakav je status neodlučnog Maksića, koji se nije pojavio na prvoj prozivci, a u skladu sa tim šta on odluči klub će adekvatno reagovati.

Smederevci u pripremnom periodu do sada imaju šest ugovorenih kontrolnih utakmica.  Prvi rival će biti 28. januara Trajal u Kruševcu, sa omladincima Partizana, kao i prošle zime, Smederevo će odigrati utakmicu 4. februara na stadionu Teleoptika.  Dan kasnije sledi put u Ohrid, a grad na jezeru već godinama je baza zimskih, pa i letnjih priprema Smederevaca. Uz pomoć prijatelja kluba i sponzora , obezbeđene su desetodnevne pripreme na Ohridskom jezeru, a uvek gostoljubivi domaćini su obećali da će obezbediti dva rivala. Iz smederevskog kluba su želeli da to bude neko od makedonskih prvoligaša, ali  to, nažalost, neće biti moguće jer u to vreme tamo počinje državno prvenstvo. Zbog toga će protivnici biti dva tamošnja drugoligaša. Po povratku iz Makedonije, tri dana kasnije, 18. februara, zakazan je meč sa prvoligašem u Vršcu. Nedelju kasnije, poslednji test Smederevci će na svom stadionu imati protiv Jedinstva iz Stare Pazove.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!