Gordan Kostić od sada trener golmana mlađih kategorija Smedereva

SMEDEREVO,  21. januar 2023 – Pre nedelju dana počele su pripreme seniora FK Smederevo 1924, a već ove aktiviraće se i pogon mlađih selekcija oklopnika, koje će imati i trenera golmana – Gordana Kostića.

Više od dva meseca imaće na raspolaganju omladinci, kadeti i pioniri Smedereva da se što bolje pripreme za prolećne izazove u svojim ligama.

Omladinci, koje predvodi nekadašnji prvotimac Smedereva iz najslavnijih dana Marko Sočanac jesen su okončali na prvom mestu sa 4 boda viška u odnosu na prateću Šumadiju iz Aranđelovca.

Bivši đak škole oklopnika Aleksandar Stojković bio je prvotimac brojnih klubova, a četiri sezone je proveo i u Albaniji. Do skora je obavljao dužnost direktora mlađih kategorija Smedereva, a u završnici jeseni bio je v.d. šef struke OFK Mihajlovac, kluba za koji je godinama igrao kao kapiten tima. Iako je još uvek aktivan štoper zonaša Rudara iz Stamnice, od juče je preuzeo kormilo kadeta Smedereva. Veruje se da ce svojim iskustvom i znanjem za naredno prvenstvo, uspeti da regrutuje što veći broj  kvalitetnih mladića za omladinsku selekciju.

Što se tiče pionira, koji su kao i kadeti u sredini tabele, njih ce i dalje trenirati Marko Nikolić, takođe nekadašnji član kluba.

– Prihvatili smo predlog većine roditelja, a i samih dečaka, da znatno ranije nego do sada počnemo sa pripremama. Radićemo na terenima u obližnjem Godominu i verujem, s obzirom na njihovu mladost, da im treninzi uz niz kontrolnih utakmica neće teško pasti. U slučaju loših vremenskih uslova preselićemo se u  smederevsku halu, mada je prioritet rad na otvorenom. Osvežili smo stručni, a i igrački kadar i ubeđen sam da će veoma brzo iz naše škole više omladinaca konkurisati za najbolji sastav prvog tima – kaže Dušan Rašović, direktor kole oklopnika.

Da se značaju rada sa mlađim kategorijama posvećuje znatno veća pažnja govori i to što je, u dogovoru sa čelnicima kluba, Rašović angažovao i Gordana Kostića, dugogodišnjeg čuvara mreže više ekipa, kako bi unapredio rad sa golmanima.

Foto: Aleksandar Stojković, Dušan Rašović i Gordan Kostić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!