Stiglo treće pojačanje – još jedan Ilić među oklopnicima

SMEDEREVO, 20. januar 2023 – Polako ali sigurno čelnici Smedereva popunjavaju deficitarna mesta koja su nastala odlaskom trilinga iz minulog dela sezone. Posle levog beka Nenada Sevića (Jedinsvo Ub) i povratnika, golmana Dušana Antića (Radnički Obrenovac), dres Smedreva je zadužio još jedan novajlija. Iz banatske ravnice stigao je Filip Ilić (24), ofanzivni vezista, a neretko i krilni napadač.

Prošao je kompletnu školu Vojvodine, kao bonus igrao je za Šumadiju iz Aranđelovca, a tri uspešne sezone imao je u Vršcu s kojim je letos izborio plasman u Prvu ligu. Poslednjih šest meseci proveo je u vojvođanskomsrpskoligašu, Borcu iz Šajkaša, odakle je i došao u Smederevo.

– Od svih klubova u trećem stepenu takmičenja, Smederevo ima najveću tradiciju. Dok sam bio u Vršcu, protiv mog budućeg kluba odigrao sam nekoliko kontrolnih utakmica. Još tada me je kontaktirao trener Sava Šašić, a sve to je sada finalizirao sportski direktor Predrag Sikimić. Dobro poznajem Miloša Zličića i mog prezimenjaka Vladimira Ilića i mislim da ću se brzo uklopiti u sistem igre. Radom i učinkom na terenu verujem da ću se izboriti za mesto startera i doprineti da i sa Smederevom ostvarim plasman u viši stepen takmičenja – Ilić.

U dogovoru sa stručnim štabom hitronogi fudbaler će zbog preventive i nedovoljno zalečene povrede raditi individualno. Izvesno je da ce se ekipi priključiti 1. februara i zajedno sa ostalima otići na desetodnevne pripreme u Ohrid.

Foto: Predrag Sikimić i Filip Ilić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!