Mladi golman Dušan Antić po drugi put među Smederecima

SMEDEREVO, 18. januar 2023 – Posle levog beka iz ubskog Jedinstva Nenada Sevića, Fudbalski klub Smederevo je danas angažovao još jedno pojačanje; golmanski dres smederevskog srpskoligaša zadužio je Dušan Antić (23), kome je ovo drugi boravak u gradu na Dunavu.

Mladi čuvar mreže je rođen u Subotici gde je počeo u mlađim kategorijama Spartaka, a nastavio je usavršavanje kod trenera Milana Ristića u crno-beloj školi. Kao perspektivni golman jedno vreme boravio je u Engleskoj i Francuskoj, a posle kraće epizode vratio se u Teleoptik pa u Inđiju. Sledio je dolazak u Smederevo, pa u Tisu iz Adorjana, da bi poslednjih šest meseci proveo u Radničkom iz Obrenovca.

Talentovani golman je, kako je rečeno,  u leto 2021. godine iz Inđije stigao u Smederevo, ali je posle šest meseci odlučio da promeni sredinu. Tada je, tokom pripremnog perioda imao zapažene odbrane, no prednost među stativama u to vreme je imao iskusni Nikola Tasić.

– Prihvatio sam poziv šefa struke Save Šašića i trenera golmana Dušana Vasiljevića, s kojim sa m imao odličnu saradnju. Smederevo je veliki klub i za mene lično je čast i zadovoljstvo da budem deo tima koji ć, ubeđen sam, izboriti plasman u Prvu ligu. Bez obzira što sam u prošlom mandatu ovde imao minutažu uglavnom na prijateljskim i kup utakmicama, trudiću se da u zdravoj konkurenciji pokažem svoje kvalitete i maksimalno pomognem ekipi u ostvarenju klupskih ambicija – kaže Dušan Antić.

Izvesno je da će Antić tokom priprema, a i nekoliko kola na početku sezone, biti prva alternativa Strahinji Joviću, jer se mladi Lazar Kaličanin još nije oporavio posle povrede šake zadobijene braneći za mladu reprezentaciju Srbije.

Na fotografiji Dušan Antić i trener golmana Smedereva Dušan Vasiljević

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!