Za prijavljivanje poljoprivrednika za eAgrar neophodan eID broj

16. januar 2023 – Polјoprivredni proizvođači treba da u poštama širom Srbije uzmu paramentre za svoj eID broj što predstavlјa prvi korak za pristup platformi eAgrar, objavila je danas Uprava za agrarna plaćanja ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, podsećamo saopštilo je da se u toku 2023. godine planira uspostavljanje sistema eAgrar, koji će, uz izmene načina prijema zahteva za podsticaje a koji se odnosi na njihovo elektronsko podnošenje, dodatno ubrzati njihovu obradu i stvoriti uslove da se svi predmeti koji se prime u toku godine u istoj godini i isplate.

Kako bi dobili svoj eID, što je zapravo identifikacioni lični broj, polјoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu na šalter pošte i besplatno preuzmu elektronski identitet (eID). Oni polјoprivrednici koji ne poseduju pametne mobilne telefone treba da u MUP-u izvade kvalifikovani elektronski sertifikat (KES), koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis neke osobe.

Mapu sa lokacijama pošta koje izdaju eID kao i njihov detalјan spisak možete da pogledate na linku https://eid.gov.rs/documents/Lokacije_eID.pdf

Skorašnji članci

error: Content is protected !!