Fudbaleri Smedereva se okupili na prvoj prozivci i počeli pripreme

SMEDEREVO, 16. januar 2023 – Posle skoro dvomesečne pauze ponovo je aktiviran pogon smederevskog fudbalskog srpskoligaša; na prvom okupljanju našlo se dvadeset kandidata za najbolji sastav, koji bi trebalo da se bori za povratak u Prvu ligu.

Sve prisutne, zajedno sa potpredsednikom kluba Goranom Stanojevićem Levisom,  pozdravio je Predrag Sikimić, sportski direktor.

– Najpre bih vam poželeo zdravlje i sreću, sa jasnom željom i ciljem da sačuvamo prvo mesto i da izborimo plasman u Prvu ligu. Bez poraza smo lideri na tabeli i sigurno je da će to biti veliki izazov za sve naše rivale. Prolećni deo biće neupredivo teži, ali sam ubeđen da ćemo i u nastavku sezone igrati na visokom nivou i da ćemo potvrditi da smo najkvalitetniji tim u ligi – rekao je Predrag Sikimić.

O početku priprema i planu rada tokom narednih mesec i po dana govorio je Sava Šašić, šef struke Smederevaca.

– Prve tri nedelje, kao i do sada, bićem najčešće i najviše u obližnjem Kovinu, a paralelno sa tim imaćemo uobičajene preglede i lekarske testove svakog pojedinca. Prevashodni cilj u ovom periodu biće na podizanju fizičke spreme, a pristalica sam toga da svi treninzi budu kroz rad s loptom. Što se tiče igračkog kadra, neće biti nekih velikih promena, jer je ova ekipa dobro selektirana, što je i pokazala u prvom delu sezone. Otišla su trojica fudbalera, a angažovaćemo samo prava i neophodna pojačanja – kazao je na prvom ovogodišnjem okupljanju Šašić.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!