Luka Vučković i Emilija Marinković najbolji u 2. kolu lige u streljaštvu

SMEDEREVO, 14. januar 2023 – Luka Vučković iz Smedereva i Emilija Marinković iz Smederevske Palanke pobedili su u drugom kolu Smederevske školske lige u streljaštvu. Ekipno najbolje timove imale su osnovne škole „Branko Radičević“ iz Smedereva u kategoriji pionira i „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke u kategoriji pionirki.

Na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo održano je drugo kolo druge Smederevske školske lige u streljaštvu, u kome su pobedili Luka Vučković iz OŠ „Đura Jakšić“ iz Male Krsne sa 181 krugom i Emilija Marinković iz OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke sa rezultatom dana od 183 kruga.

U kategoriji pionira pobednik prvog kola Lazar Mladenović, iz Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ iz Seona, bio je drugi sa 173 kruga, a treći, kao i u prvom kolu, Andrija Živković, iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ iz Smedereva, sa 170 krugova. Ekipno su pobedili pioniri OŠ „Branko Radičević“ iz Smedereva sa 491 krugom. U sastavu prvoplasirane ekipe bili su Aleksa Dinić (168) i blizanci Lazar (163) i Luka Simić (160). Drugo mesto, kao i u prvom kolu, osvojili su učenici OŠ „Dositej Obradović“ iz Smedereva sa 476 krugova (Lazar Cojić 161, Jovan Pavlović 160, Veljko Stokić 155) a treće, prvoplasirana škola iz prvog kola, „Dimitrije Davidović“ iz Smedereva sa 448 krugova (Lazar Mladenović 173, Đorđe Tirnanić 164, Uroš Stanojević 111). Takmičilo se 33 pionira, a šest škola je imalo kompletne ekipe.

I u kategoriji pionirki nije bilo iznenađenja. Drugo i treće mesto osvojile su Jana Bogosavljević, iz OŠ „Branislav Nušić“ iz Smedereva, sa 177 i Srna Aranđelović, OŠ „Olga Milošević“, sa 176 krugova. U prvom kolu Aranđelovićeva je bila druga, a Bogosavljevićeva treća. Ekipno, još jedna pobeda pionirki OŠ „Olga Milošević“ sa 466 krugova. Pored Marinkovićeve i Aranđelovićeve u ekipi je bila i debitantkinja Nina Negovanović, koja je doprinela pobedi sa svojih 107 krugova. Drugo mesto osvojile su pionirke pioniri OŠ „Branko Radičević“ sa 460 krugova. U ekipi su bile Bogdana Veličković (162), Kristina Stojanović i Mara Stefanović (obe po 149). Treće mesto, kao i u prvom kolu, osvojila je OŠ „Heroj Radmila Šišković“ iz Smederevske Palanke sa 420 krugova (Anastasija Beljaković 148, Anđelina Beljaković 147, Selena Šušić 125). Učestvovale su 22 pionirke a četiri škole su imale ekipe.

Posle dva kola u generalnom plasmanu pionira vodi Luka Vučković sa 360 krugova, drugi je Lazar Mladenović sa 354 kruga a treći Andrija Živković sa 348 krugova. Kod pionirki prva je Emilija Marinković sa 365 krugova, druga je Srna Aranđelović sa 354, a treća Jana Bogosavljević sa 351 krugom. Ekipno vode pioniri „Dositeja Obradovića“ sa 948 krugova, tri kruga manje imaju pioniri „Dimitrija Davidovića“ a treći, pioniri „Branka Radičevića“ imaju 938 krugova. Kod pionirki u vođstvu je škola „Olga Milošević“ sa 988 krugova, druga je „Heroj Radmila Šišković“ sa 855 krugova, a treća „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca sa 850 krugova.

Za strelce u razvojnom programu, takmičenja iz kalendara Streljačkog saveza Srbije počinju sledećeg vikenda, kada će se na vazdušnom strelištu u Novom Sadu održati prvo kolo Kupa.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!