JKP „Zelenilo i groblja“ angažuje radnike preko agencije

SMEDEREVO, 15. januar 2023 – Smederevsko Javno komunalno preduzeće „Zelenilo i groblja“ objavilo je na portalu javnih nabavki oglas kojim traži uslugu angažovanja zaposlenih preko agencije, odnosno radnika zaposlenih kod drugog poslodavca a u skladu sa Zakonom o agencijskom zapošljavanju. U pitanju je 17 radnih mesta; pet vozača teretnih vozila, jedan perač javnih površina, osam higijeničara javnih površina, što bi se reklo – čistača, jedan iznosač komunalnog otpada i dva radnika na inhumiranju, ili grobara, kako bi to narod rekao.

Za ovu namenu predviđena vrednost poslova je 15 miliona dinara bez PDV-a, a ponuđači treba da se jave do 2. februara.

Zaposleni na ovaj način imaju pravo na jednake uslove rada kao i uporedni zaposleni kod naručioca, navodi se u dokumentaciji oglasa, uz napomenu da će se predmetna usluga pružati sukcesivno u skladu sa potrebama i na osnovu pismenog zahteva ovlašćenog lica naručioca.

Koliko i za koje poslove će zaposleni biti angažovani i vremenski period angažovanja određivaće takođe naručilac posla u skladu sa potrebama organizacije rada u periodu važenja ugovora  – 12 meseci od njegovog zaklјučenja, odnosno do utroška finansijskih sredstava koja su navedena kao vrednosti ugovora), u zavisnosti koji uslov se prvi stekne.

Agencija će, navodi se i to u dokumentaciji oglasa, zarade izvršiocima isplaćivati iz dva dela, 10. i 25. u mesecu za prethodni mesec, uz obavezu da definiše cenu svojih usluga ustupanja, odnosno da definiše svoju proviziju izraženu u dinarima na bruto 2 zaradu.

Foto/ilustracija: JKP Zelenilo i groblja FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!