Site icon podunavlje.info

Prednosti onlajn prijavljivanja poljoprivrednih gazdinstava od proleća

10. januara 2023 – Dosadašnja praksa za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava zahtevala je od korisnika podsticaja odlazak na minimum četiri šaltera i popunjavanje 89 podataka na 8 različitih obrazaca i priloga, od čega su se brojni podaci unosili više puta. Procenjeno je da je bilo potrebno odvojiti oko 4 i po sata za pripremu i podnošenje zahteva i 1.320 dinara na ime taksi, provizija i za štampanje dokumentacije.

informacioni sistem eAgrar, koji će početi da funkcioniše na proleće ove godine, pored uštede vremena, onlajn registracije Registru poljoprivrednih gazdinstava i podnošenja zahteva za podsticaje, omogućiće i da svi korisnici platforme imaju detaljan uvid u sve podsticaje za koje su se prijavili uz mogućnost kontinuiranog praćenj, objavila je danas Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede.

Sistem eAgrar je i stvoren sa ciljem da se svi procesi prijave u RPG i prijave za podsticaje digitalizuju, što će za rezultat dati uštedu vremena, smanjenju troškova štampe neophodne papirologije i na kraju – isplatu podsticaja u istoj godini u kojoj su prijave i poslate, navodi se u saopštenju Uprave za agrarna plaćanja.

 

Exit mobile version