Za košarkaške nade Smedereva poklon paketići i rančevi

SMEDEREVO, 5. januar 2023 – Povodom novogodišnjih i božićnih praznika, Košarkaški klub  Smederevac, ekspozitura KK Smederevo 1953, organizovao je svečanost za mališane koji pohađaju školu košarke; Deda Mraz im je danas darivao poklone.

– Odlučili smo da košarka ponovo dobije mesto koje zaslužuje u našem gradu i zbog toga smo krenuli od najmlađeg uzrasta, od 6 do 10 godina. Imamo više od 40 polaznika, koje bez plaćanja ikakve članarine, apsolutno besplatno, učimo osnovama ovog sporta. Cilj nam je da iz masovnosti regrutujemo one koji bi u budućnosti mogli da budu nosioci igre Smedereva. Devojčice posle određene starosne granice usmeravamo u ženske košarkaške klubove, poput Smedereva, Carine i Despota, sa kojim ima izuzetno dobru saradnju – ističe Marko Kaplarević, pod čijim nadzorom, njegovim i njegovih saradnika, škola košarke radi.

Klub je, treba i to reći, za one sa dužim stažom obezbedio sportsku opremu, a uz dodatne napore, posle pauze u radu zbog korone, ove godine su svi polaznici škole dobili paketiće i rančeve.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!