Velika Plana: Pritvoren zbog pretnje supruzi da će je ubiti i zapaliti kuću

VELIKA PLANA, 5. januar 2023 – Po nalogu dežurnog zamenika Osnovnog javnog tužioca u  Velikoj Plani doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenog D. N. iz Radovanja (1970). Prema navodima krivične prijave osumnjičeni je dana 2.1.2023. godine u porodičnoj kući najpre verbalno zlostavlјao svoju suprugu nakon toga joj je uputio pretnju da će je ubiti, kao i da će upaliti domaćinstvo, da bi potom i fizički nasrnuo na nju.

U ranijem periodu prema osumnjičenom D. N.  je primenjivan Zakon o sprečavanju nasilјa u porodici tako što su izricane hitne mere, a takođe je bila podneta i krivična prijava zbog nasilјa u porodici po kojoj prijavi je u toku predistražni postupak.

Nakon saslušanja osumnjičenog na osnovu predloga postupajućeg zamenika sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Velikoj Plani odredila je pritvor prema osumnjičenom, a tužilaštvo će u dalјem toku postupka saslušati oštećenu kao i svedoke radi donošenja pravilne i zakonite javnotužilačke odluke, navodi se u saopštenju OJ Velika Plana.

Foto/ilustracija: OJT Velika Plana

Skorašnji članci

error: Content is protected !!