Vladan Cvetanović – novi prvi čovek na klupi KMF Smederevo

SMEDEREVO, 31. decembar 2022 – Klub malog fudbala Smederevo je počeo pripreme za nastavak sezone, a posle ne baš sjajnih rezultata u prethodnom delu prvenstva, došlo je do promene na klupi; rukovodstvo kluba se zahvalilo na saradnji Veljku Spasojeviću, a njega je na tom mestu zamenio jedan od najpoznatijih trenera futsala na ovim prostorima – Vladan Cvetanović.

Ovaj rođeni Nišlija je igračku karijeru počeo u Kalči, potom igrao u Marbu, a onda je sa Ekonomcem osvojio šest titula prvaka Srbije. Nekadašnji reprezentativac Srbije iza sebe ima i brojne utakmice u Ligi šampiona. Po završetku igračke karijere, najpre je trenirao mlađe selekcije Ekonomca, a potom je sa velikim uspehom predvodio seniorske timove Novog Pazara, Jastrepca, Kalče, Vinter sporta, a jedno vreme radio je i kao trener u Mađarskoj.

– Angažovanjem Cvetanovića mislim da smo rešili pitanje trenera na duže staze. Imamo više mladih i perspektivnih fudbalera koji su u prethodne dve sezone bili omladinski reprezentativci i dva puta vicešampioni Srbije. Ubeđen sam da smo napravili pravi izbor i da će Cvetanović uspešno ukomponovati mladost i iskustvo i Smederevo vratiti tamo gde je godinama i bilo – kaže Goran Lazić, predsedik kluba.

KMF Smederevo je, podsetimo, ovaj deo sezone završio na devetom mestu na tabeli Druge futsal lige Srbije. U 13 kola, pod rukovodstvom dosadašnjeg trenera Veljka Spasojevića, osvojeno je 14 bodova,  zabeležene su četiri pobede, dva remija i čak sedam poraza.

Nastavak sezone planiran je za 27. januar, a Smederevo igra kod kuće sa Banjicom, potom sledi gostovanje Vinter sportu u Nišu, a onda i dva meča u dvorani Smederevo, sa niškim Gvozdenim pukom i Leskovcem.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!