Site icon podunavlje.info

Naša radosna novogodišnja bajka na Trgu u Smederevu

SMEDEREVO, 28. decembar 2022  – U centru Smedereva, na glavnom gradskom trgu, ispred suda, danas je bilo veselo i šareno. Pesmom i igrom, kao što samo oni to umeju, predškolci su, zajedno sa roditelјima, bakama, dekama i vaspitačima, prvi poželeli srećnu Novu godinu sugrađanima.

Ovo novogodišnje druženje, inače, ima za cilј da uz igru i pesmu upotpuni pretpraznično raspoloženje, kako među decom tako i među odraslima.

„Novogodišnje druženje je, sada već tradicionalno, okuplјanje dece Predškolske ustanove ’Naša radost’ Smederevo, u kome učestvuju deca pripremnog, predškolskog i starijeg uzrasta  iz različitih objekata. U ovogodišnje druženje smo uklјučili i roditelјe, pre svega, njihove ideje za osmišlјavanje ovih prelepih jelki. U osmišlјavanje scene, u čijem je centralnom delu bila ’Kapija želјa’, uklјučili smo decu i roditelјe, kao i lokalnu zajednicu, rekla je za Podunavlјe.info direktorka predškolske ustanove „Naša radost“ Smederevo Mirjana Krstić.

Za današnju svečanost, mališani su pripremili specifična obeležja koja su pravili u svojim kućama sa roditelјima, u dogovoru sa vaspitačima, a prema njihovim želјama. Svaki objekat je imao svoje obeležje i svoju posebnu tačku u okviru programa.

Danas su se predstavila deca iz objekata Sanjalice, Kockica i Hajdi – stariji uzrast, Hajdi – predškolci, Bambi – 1, Bambi – 2, Bubamara – 1, Bubamara – 2 i Diznilend – 2.

U realizaciji ove lepe manifestacije učestvovali su svi zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ Smederevo, kako vaspitači, tako i domari, spremačice, kuvarice, naravno, i rukovodstvo, uz logističku pomoć Centra za kulturu Smederevo i podršku Grada Smedereva.

 

Exit mobile version