Site icon podunavlje.info

Znameniti Smederevci, završetak serijala – svemu lepom dođe kraj

SMEDEREVO, 25. decembar 2022 – Kada smo prvih dana jula započeli serijal tekstova o znamenitim Smederevkama i Smederevcima nismo se nadali da će oročavanje njegovog trajanja do kraja godine da nam prouzrokuje neki problem. Jer, kao što možete da vidite i na naslovnoj ilustraciji, ne stigosmo da objavimo tekstove o svim ličnostima koje su zavredele da se tu nađu. Srećom, reč je uglavnom o živima, tako da će imati priliku da dopune svoje biografije i još više potvrde svoje mesto u nekom narednom serijalu sa istim ili sličnim naslovom, sa istom ili sličnom tematikom.

Jednostavno, ponestalo nam je stranica u kalendaru, s obzirom da su nastavci išli jednom nedeljno. Nije nam ponestalo volje, a ni ličnosti, kako bi rečeno, ne fali.

Serijal je sufinansiran od strane Grada Smedereva, što ste takođe mogli da pročitate ispod svakog od tekstova. I tu dolazimo do drugog razloga zašto se to sada završava; projekat mora, e da bi se opravdao za to izdvojeni novac, da bude završen do kraja kalendarske godine.

Da, baš je tako. Ma koliko da ste navikli da su razne stvari, uključujući vesti, informacije, pa i ovakve tekstove kakvi su bili u ovom serijalu, na Internetu nalazite besplatno – nekoga tu nešto košta. Naravno, ne onoga ko ih konzumira nego onog ko ih pravi. Čak i da zanemarimo ljudski faktor, vreme i trud za sakupljanje podataka kopanjem po Internetu, čitanje knjiga i raznih dokumenata, bavljenje po arhivima, bibliotekama i muzejima, razgovore sa ljudima, stručnjacima, koji se u materiju razumeju, ostaju neki objektivni troškovi. Ne žalimo se, samo konstatujemo. I obećavamo. Da ćemo, kad bude prilike i pomenutog zla zvanog novac, ovo što smo pola godine na ovom portalu radili nastaviti. Na to nas obavezuje interesovanje koje ste za ovaj serijal pokazali i brojni komentari, u najvećem broju pozitivni, koji su ga s vaše strane pratili.

Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Smedereva, a stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Exit mobile version