Međunacionalni festival dečjih KUD-ova, po deseti put, u Mihajlovcu

SMEDEREVO, 25. decembar 2022 – U Domu kulture u Mihajlovcu juče je održan jubilarni deseti Međunacionalni festival dečjih KUD-ova, u organizaciji Kulturno-umetničkog društva Mihajlovac i Srpsko-grčkog KUD-a “Kantakiuzina“ iz Smedereva.

Osim domaćina, KUD-ova Mihajlovac i „Kantakuzina“, učestvovala su i kulturno umetnička društva iz Vranova i Malog Orašja, „Osmeh“ iz Udovica, „Žila Lazić“ iz Lugavčine i “Velјko Dugošević“ iz Male Krsne.

Nakon folklornih nastupa, na kraju programa je bio izbor za najlepši par narodne nošnje. Pobednički pehar je osvojilo KUD Mihajlovac , sa pobedničkim parom Nevenom Stevanović i Aleksom Gitarićem. Prvi par pratilac je bilo društvo „Velјko Dugošević“  iz Male Krsne, sa igračima Milјanom Janjić i Mihajlom Stojanovićem, dok je treće mesto kao drugi pratilac bilo KUD Malo Orašje, sa igračima Anđelinom Marković i Stefanom Stevanovićem.

Pobednički pehar i medalјe, kao i zahvalnice je u ime organizatora manifestacije, uručio Petar Rodifcis-Nađ, predsednik Udruženja i SG KUD “Kantakuzina“. Manifestaciju je podržao Grad Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!