Još jedna egzibicija, ovoga puta „postradali“ gosti iz Stragara

SMEDEREVO, 25. decembar 2022 – Iako je meč završen bez nove stotke Smederevci su danas ispraćeni aplauzom. U egzibicionoj igri ostvarili su novu pobedu i s maksimalnim učinkom idu na jednomesečnu pauzu: Smederevo 1953 – Stragari Godži 97:52 (30:12, 22:19, 30:2 i 15:19).

Susret je počeo zakucavanjem Kostića (11 poena) a sa dve trojke košgeterski niz nastavio je Momčilović (16), trojku je upisao i Jakovljević (9), da bi polaganjem i potom zakucavanjem Torbice na semaforu veoma brzo stajalo 15:0. Bio je to razlog za prvi tajm-aut gostujućeg trenera.

Tek u petom minutu gosti su postigli prve poene. Šlag na tortu u prvoj deonici stavio je dalekometnom trojkom kapitena Nikole Vukasovića (6).

U nastavku susreta trener domaćih Ivan Mijatović je ukazao poverenje momci koji su imali manju minutažu, a taj deo igre obeležio je povratnik iz Italije Danijel Perić (11), pa su smederevski košarkaši sa razlikom od plus 21 otišli naveliki odmor.

Prava rapsodija smederevskih košarkaša viđena je u trećoj četvrtini. Uz nekoliko atraktivnih poteza i visoki centar Kostić je upisao prvu trojku, baš kao i najmlađi Radovanović. Prve poene zabeležio je i mladi centar Milutinoić, pa je ta četvrtina završena sa neverovatnih 30:2.

Svi koji su danas bili prisutni u Dvorani Smederevo očekivali su da posle treće stotke, prošlog vikenda u Kruševcu, bilo je 76:110, i na ovom meču domaći po četvrti put upišu pobedu trocifrenim rezultatom. To se ipak nije dogodilo jer su domaći više želeli da lepršavom igrom zabave i sebe i publiku.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!