Site icon podunavlje.info

Zlata dobila spomen ploču, ubice još uvek van domašaja zakona

SMEDEREVSKA PALANKA/VELIKA PLANA, 24. decembar 2022 – Prošlo je više od dva meseca od ubijanja pasa u centru Smederevske Palanke, a i dalje nema ni naznaka ko je i zbog čega počinio taj zločin. U međuvremenu, tokom prošle nedelje je Zlata, jedna o stradalih u tom ničim izazvanom masakru, dobila spomen ploču. Postavili su je zaposleni u marketu Maksi, u kome je bila „domaća“, hranjena, mažena i pažena od radnika, ali i komšiluka, tu je, u objektu, često znala i da prespava. Ne i kobne noći.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, podsetimo, povodom ubijanja pasa u Palanci je formiran predmet, koji se nalazi još uvek u fazi predistražnog postupka, jer nisu identifikovani izvršioci krivičnog dela. Tužilaštvo u Velikoj Plani je Policijskoj stanici u Smederevskoj Palanci odmah dostavilo pismeni zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kako bi bile preduzete radnji na identifikaciji učinilaca krivičnog dela iz člana 269 Krivičnog zakonika. PS Smederevska Palanka je dostavilo ukupno četiri izveštaja, a tužilaštvo je iznelo još četiri zahteva sa detaljnim uputstvima za postupanje policijskih službenika radi identifikacije učinioca ili učinilaca, kao i jedan zahtev kojim je određeno DNK veštačenje, navodi Osnovno javno tužilaštvo u Velikoj Plani.

Polovinom novembra u OJT Velika Plana prispeo je obdukcioni nalaz fakulteta Veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu leša psa koji je pronađen dana 20.10.2022. godine u Ulici Prvog srpskog ustanka ispred prodavnice “Metro” iz koga proizilazi da je do uginuća psa došlo usled kombinovanog dejstva projektila iz vatrenog oružja i tupe mehaničke sile velikog intenziteta, najverovatnije udarca motornog vozila. Od strane tužilaštva Policijskoj stanici Smederevska Palanka stavlјena su još dva zahteva za prikuplјanje potrebnih obaveštenja radi rasvetlјavanja činjeničnog stanja i identifikovanja mogućih učinilaca krivičnog dela. Jer, novim zahtevom naložena je dopuna radi utvrđivanja činjenica da li jedno ili više lice preduzimalo navedene radnje, upucavanje i udarac motornim vozilom uginulog psa.

I ništa!

Da li je reč o nezainteresovanosti nadležnih organa ili je nekom stalo da zaborav sve pokrije i evidentan zločin ostane nekažnjen? Spomen ploča će ih, ako ništa drugo, podsećati da ima onih koji Zlatu nisu zaboravili.

Exit mobile version