Obeležena peta uzastopna šampionska titula za PSK Čelik

SMEDEREVO, 24. decembar 2022 – U Planinarsko-sportskom klubu Čelik sinoć je na prigodan način obeležen kraj takmičarske sezone, u prisustvu predstavnika prijateljskih klubova POSK Jasenica iz Smederevske Palanke, PSK Pobeda i PSK Kopaonik iz Beograda.

Planinari Čelika su kroz republičke, tradicionalne, samostalne akcije i prezentacije planinarstva najmlađima predstavili Klub na najbolji način. Savladani su mnogi vrhovi, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, od kojih su najzahtevniji oni najviši, naročito u zimskim uslovima ili noću.

Kao svojevrstan podvig izdvajamo visokogorsku akciju koju su izveli Dragan Pavlović i Dušan Jovanović, savladavši osam vrhova u jednom danu, po zimskim uslovima i ledu, od kojih je sedam iznad 2000 metara nadmorske visine. Pomenimo i to da je, pored ostalog, Dragan Pavlović postao selektor reprezentacije u planinarskoj orijentaciji, a pre njega je tu dužnost obavljao Dragan Nikolić, takođe član Čelika.

Alpinisti Čelika su se u ovoj godini penjali u sedam zemalja u okruženju i savladali 76 alpinističkih uspona. Značajan uspeh je čak sedam prvenstvenih smerova koje su ispenjali Čelikovi alpinisti. Zahvaljujući ovim rezultatima, Nikola Dobrijević je drugi put zaredom kandidovan za sportistu najvišeg ranga u nacionalnoj alpinističkoj zajednici.

Što se Lige planinarske orijentacije tiče, ove godine je nastupalo 16 klubova sa 297 ekipa u svim kategorijama. Čelik je drugi po broju ekipa (66), ali je na prvom mestu po broju osvojenih medalja sa čak 53 odličja. Reprezentaciju Srbije na Prvenstvu Balkana predstavljalo je deset takmičara čelika. Ukupni pobednik lige za 2022. godinu je Čelik sa više od 8000 bodova više u odnosu na drugoplasiranog. Ovo je za Čelik peta uzastopna šampionska titula!

U Orijentiring ligi Srbije za Čelik su nastupila 52 takmičara koji su osvojili ukupno 195 medalja, 58 zlatnih, 68 srebrnih i 69 bronzanih. Na trkama za prvenstvo Srbije osvojeno je 35 medalja, a više od polovine osvojili su najmlađi takmičari. Sa više od 29500 bodova Čelik je postao vicešampion Srbije za 2022. Godinu, zahvaljujući doprinosu, pre svega, najmlađđih takmičara od kojih su neki nastupali i za reprezentaciju Srbije.

Zahvalnice, za iskazanu pomoć i podršku u radu i promovisanju planinarskih aktivnosti , ovom prilikom su uručena i dvojici predstavnika portala Podunavlje.info

Foto: S. Š.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!