Majka, u stanju potpune neuračunljivosti, podvodila maloletnu ćerku

SMEDEREVO, 22. decembar 2022 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu primilo je odluku Osnovnog suda u Smederevu kojom je završen postupak protiv S.V. (38), koja je u periodu od leta 2021. pa do februara 2022. godine podvodila svoju maloletnu ćerku rođenu 2008. godine, ugovarala i zakazivala susrete sa punoletnim licem i ohrabrivala je da sa njim ima seksualne odnose za koje je joj ta osoba, protiv koje takođe pokrenut postupak, davala novčanu nadoknadu.

S.V. je uzimala je od maloletne oštećene deo novca koji je dobijala pružajući seksualne usluge, na koji način je, iz koristolјublјa, kao niske pobude, navodila ćerku na vršenje radnji koje su štetne za njen razvoj izvršila protivpravna dela koja su u zakonu određena kao krivična dela – posredovanje u vršenju prostitucije i zapuštanje i zlostavlјanje maloletnog lica, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Kako je toku dokaznog postupka, na osnovu nalaza i mišlјenja komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu utvrđeno da se S.V. u vreme izvršenja nalazila u stanju potpune neuračunlјivosti usled prisutne duševne bolesti, zbog postojanja bojazni da delo može ponoviti, na predlog javnog tužilaštva rešenjem Osnovnog suda u Smederevu izrečena mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u ustanovi zatvorenog tipa. S.V. na lečenje je upućena u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, a izrečena mera bezbednosti će trajati dokle god postoji potreba za lečenjem.

Kako je optužena u vreme izvršenja navedenih dela bila u stanju neuračunlјivosti, te da samim tim u konkretnom slučaju izostaje i jedan od bitnih elemenata koje zakon propisuje za postojanje krivičnog dela, prema optuženoj je za učinjeno izrečena mera bezbednosti.

Protiv punoletnog N.M. (60 godina), sa kojim je maloletna ćerka okrivlјene imala seksualne odnose, u toku je postupak pred Višim javnim tužilaštvom u Smederevu zbog krivičnog dela oblјuba sa detetom, stoji u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!