Optužen da je sekirom ubio psa, tužilaštvo traži zatvorsku kaznu

VELIKA PLANA, 20. decembar 2022 – Osnovno javno tužilaštvo u Velikoj Plani podnelo je optužni predlog protiv okrivlјenog R.B. (1946) iz Krnjeva zbog postojanja opravdane sumnje da je ubio psa tako što ga je sekirom udario u predelu glave što je prouzrokovalo smrt.

To se dogodilo 25.1.2022. oko 15 časova u Krnjevu, a tužilaštvo je, radi pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja predložilo da se izvrši ekshumacija posmrtnih ostataka psa, što je i urađeno dana 21.10.2022. godine. Nakon ekshumacije izvršena je obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti i ovom tužilaštvu je dostavlјen nalaz i mišlјenje veštaka medicinske struke Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu iz kojeg proizilazi da je smrt psa nastupila nasilnim putem i to neposredno nakon zadavanja udarca od strane okrivlјenog.

Tužilaštvo je predložilo da se okrivlјeni osudi za izvršeno krivično delo ubijanja i zlostavlјanja životinja iz čl. 269 st. 1 Krivičnog zakonika i da mu bude izrečena efektivna kazna zatvora u skladu sa odredbama Krivičnog zakonika, navodi se u saopštenju koje danas objavilo Osnovno javno tužilaštvo u Velikoj Plani.

Foto: OJT u Velikoj Plani

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!