Taksista osumnjičen za nedozvoljen prelaz granice i krijumčarenje ljudi

SMEDEREVO, 19. decembar 2022 – Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu određen je pritvor osumnjičenom I. S. (44) kome se na teret stavlja da je svojim taksi vozilom, za novčanu naknadu od više stotina evra, prevozio četiri državlјanina Avganistana od prihvatnog centra Preševo do severa Republike Srbije, nakon čega bi oni nastavili put do granice i istu nelegalno prešli u nameri da dalјe tranzitiraju prema Evropskoj Uniji.

Osumnjičeni je u noćnim satima zaustavlјen od strane policijskih službenika PU Smederevo, na delu državnog puta A1 na benziskoj pumpi u blizini mesta Mihajlovac, nakon čega je po nalogu tužilaštva izvršen uviđaj a osumnjičenome određeno i zadržavanje.

On se sumnjiči da su izvršilo krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi, za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do 8 godina, a pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke, kao i da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti delo, saopštilo je danas Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!