Odbojkaši slavili protiv Partizana, odbojkašice u ozbiljnom problemu

SMEDEREVO, 17. decembar 2022 –  Večeras je u Dvorani Smederevo bio dupli odbojkaški program, igrane su utakmice 10. kola Prve lige Srbije i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U prvom meču, posle obostrano odlične i gotovo do kraja svakog seta neizvesne borbe, pobedili su domaći: Smederevo Carina – Partizan EfBet 2 3:1 (25:23, 27:25, 21:25 i 25:22). U drugoj utakmici smederevske odbojkašice su poražene od gošći iz Čajetine: Smederevo – Zlatibor 0:3 (24:26, 17:25 i 17:25).

Posle nekoliko dugih poena, domaći odbojkaši su imali blagu prednost, a gosti iz Beograda su prvi put poveli sa 14:15. Tada je tajm aut za Smederevce pozvao kapiten Petar Petrović, koji je sa klupe predvodio ekipu umesto prehlađenog trenera Gorana Blagojevića.

Uz as raspoloženog i najefikasnijeg Đorđa Kovača (24 poena) i blok aut posle smeča Senegalca Samb Amadu Sile (17) domaći su dobili prvu deonicu.

Najviše neizvesnosti bilo je u drugom setu, koji je posle prvog tempa Jovanovića (10) na razliku pripao Smederevcima.

Domaći su odlično otvorili i treću deonicu, poveli sa 7:3, ali su crno-bele nade, predvođene Milosavljevićem (12) i naročito Tomićem (21) uspele da smanje rezultat.

Ravnopravna  borba, sa rezultatskom klackalicom, viđena je u četvrtom setu, a zapaženu rolu imao je mladi levoruki Luka Đurić (14), da bi tako domaći stigli do veoma bitne pobede.

Za razliku od odbojkaša, devojke na istom mestu nisu uspele da savladaju rivalke s druge strane mreže. Posle poraza u Beogradu od istoimenog rivala, doživele su novi neuspeh identičnim rezultatom – 0:3.

Samo u prvom setu domaće su sve do same završnice imale egal rezultat, bilo je 24:24, a onda je blokom presudila bivša Smederevka Jovana Radanović (13).

Druga i treća deonica završene su istovetnim rezultatom, u oba ta seta domaće su stigle tek do 17 poena. Dvocifren učinak imale su Tošićeva (12) i Perićeva (10), pa su gošće iz Čajetine tako stigle do ubedljive pobede.

Do odlaska na pauzu, u poslednjem 11. kolu prvog dela sezone, smederevski odbojkaši će gostovati još jednoj ekspozituri, ovoga puta drugom timu Vojvodine.

Odbojkašice u poslednjem kolu ovog dela prvenstva takođe gostuju, idu na noge ekipi Kleka.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!