Uredbom ograničena cena gasa, moguće poskupljenje za 11 odsto

15. decembar 2022 – Vlada Srbije na današnjoj sednici je usvojila i Uredbu o privremenoj meri ograničavanja cene gasa i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavlјenog iz uvoza ili proizvedenog u Republici Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa, što će za posledicu imati povećanje cene prirodnog gasa u iznosu od 11 odsto.

To će uticati na krajnje potrošače čija će nabavna cena ovog energenta biti uvećana najviše do tog iznosa. Cilј Uredbe je otklanjanje posledica skoka cene gasa kao način ublažavanja posledica energetske krize u cilјu zaštite privrede i građana koji su upućeni na njegovo korišćenje, navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojili i izmenjenu Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima brašna kojom su obezbeđena dodatna sredstva u iznosu od 193.558.000 dinara za one proizvođače koji su to pravo ostvarili.

Na istoj sednici, usvojena je i izmenjena Uredba o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine, kako bi se očuvala stabilnost dohotka proizvođača.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!