Sunčano, pa pljuskovi, košava, onda ledena kiša, susnežica, sneg…

15. decembar 2022 – U Srbiji će danas biti suvo i toplije uz delimično razvedravanje, a više oblačnosti zadržaće se samo na severozapadu zemlje, najavio je jutros Republički hidrometeorološki zavod, ali onda sledi preokret. Prvo će uveče i u toku noći sa jugozapada naići novo naoblačenje koje će usloviti lokalnu pojavu pljuskova uz ponovno pojačanje jugoistočnog vetra, naročito u košavskom području i na planinama. Potom će južni i jugoistočni vetar u kratkotrajnom slabljenju.

U toku večeri i noći između 14. i 15. decembra na području istočne Srbije mešovite padavine, ledena kiša i sneg. Mestimično se očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 u nižim do 20 santimetara u višim predelima. Plјuskov, koji će ponegde biti praćeni i grmlјavinom),u petak će lokalno biti obilniji u Vojvodini, više od 20 milimetara za 3 časa, a u toku noći ka suboti i u subotu ujutro i u centralnoj i zapadnoj Srbiji, uklјučujući i šire područje Beograda  – stoji u upozorenju RHMZ.

Naoblačenje s kišom u subotu će se proširiti na sve krajeve, pa ipak, uz nagli pad temperature kiša će tek ponegde preći u kratkotrajnu susnežicu. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. U nedelјu suvo i hladno, a početkom naredne sedmice malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području, najavljuju meterolozi.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!