Gimnaziji uručeno pobedničko priznanje u takmičenju „Trčim za školu“

SMEDEREVO, 14 decembar 2022 – Smederevska Gimnazija je ove srede svečanom akademijom obeležila svoj dan, datum kada je 1870. godine ministar prosvete odobrio početak rada ove škole. Bila je to prilika i da se Gimnaziji uruči priznanje namenjeno pobedniku u nadmetanju  #TreninGO izazova #TrcimZaSkolu. Gimnazijalci su bili najbolji u Srbiji sa pretrčanih 28.244 kilometara.

U ime organizatora priznanje najboljoj školi u ovom takmičenju uručio je Pol Anri Prese, šef za informisanje, komunikacije i medije EU u Srbiji. Priznanje i ček u vrednosti od trista hilјada dinara primila je Sandra Papić, realizator projekta „Trčim za školu“ u smederevskoj Gimnaziji.

Nagrade i priznanja dobili su i drugoplasirani – Osnovna škola „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke, kao i za treće mesto –  Tehničkoj školi „Rade Metalac“ iz Leskovca.

„Čestitam Gimnaziji Smederevo na osvojenoj nagradi i obaranju rekorda u ’Trčim za školu’ izazovu. Još važnije, čestitam vam što promovišete sport i timski rad na plemenitom cilju. Kao takvi, predstavljate uzor čitavom društvu. Pored zdravstvenih koristi, sport pomaže razvoju solidarnosti, tolerancije i inkluzivnosti, ključnih evropskih vrednosti. Evropska unija će nastaviti da podržava razvoj sporta i sportskih aktera u Srbiji – do sada smo obnovili više od 40 terena, bazena i sportskih centara širom Srbije, podržali više od 80 lokalnih sportskih organizacija kroz Erasmus plus projekat, da samo pomenem neke vidove pomoći. Budite zdravi, otvorenog duha, razmišljajte kritički i koristite sve mogućnosti koje vam nudi saradnje EU i Srbije“, rekao je Prese.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!