Dobri rezultati na 47. Internacionalnom prvenstvu Beograda u streljaštvu

SMEDEREVO, 14. decembar 2022 – Smederevski strelci su i ove godine učestvovali na Internacionalnom prvenstvu Beograda,  a najbolji plasman i rezultate ostvarile su juniorke vazdušnom puškom, saopšteno je danas iz Streljačke družine Smederevo.

Na 47. Internacionalnom prvenstvu Beograda, u disciplinama vazdušnim oružjem, učestvovalo je oko 300 strelaca iz devet zemalja. U disciplini vazdušna puška naša Natalija Jovanović je bila sedamnaesta sa 619,5 krugova, a Anđela Radojičić dvadeset i peta sa 616,0 krugova, u konkurenciji 60 juniorki. U disciplini vazdušni pištolj, Dušan Bojić je bio jedanaesti sa 553 kruga, a Petar Kostić osamnaesti sa 540 krugova, u konkurenciji 32 juniora. Smederevski strelci su nastupili i na takmičenju Velika nagrada Beograda u opštoj kategoriji Natalija Jovanović je sa 619,2 kruga bila trideset i prva, a Anđela Radojičić sa 616,8 krugova trideset i osma u konkurenciji 73 takmičarke. Petar Kostić je sa 538 krugova bio četrdeset i treći a Dušan Bojić pedeset i treći sa 516 krugova u konkurenciji 55 takmičara.

Do kraja ove godine strelce Smedereva očekuje još nekoliko takmičenja. U petak 16. decembra, počinje druga Smederevska liga u streljaštvu za učenike osnovnih škola, a već u subotu u Niš odlaze oni koji su se plasirali za Finale Lige Centralne Srbije. Ovaj deo takmičarske sezone 2022/2023. završava se u Beogradu 24. decembra kada će biti održano treće kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu  -juniorske i seniorske kategorije.

Foto: Streljačka družina Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!