Nastavljen niz pobeda Smederevaca – Petrovčani ispraćeni stotkom

SMEDEREVO, 10. decembar 2022 – Košarkaši Smedereva su ove subote upisali drugu stotku u ovom prvenstvu, prvu na domaćem parketu. Trocifrenim rezultatom savladana je ekipa iz Petrovca na Mlavi: Smederevo 1953 – Sloga PM 107:75 (30:13, 27:24, 17:21 i 33:17).

Tako su, pod dirigentskom palicom kapitena Nikole Vukasovića (6 poena), učenici trenera Ivana Mijatovića nastavili pobednički niz. Smederevci sa maksimalnim učinkom drže lidersku poziciju na tabeli.

Meč je počeo košem Dušana Kostića (16), da bi se odmah potom nadovezao Stefan Torbica (11) trojkom. Nešto kasnije, na povratnu Kostića, Torbica je zakucao za 17:9 i primorao trenera gostiju da pozove prvi tajm aut.

Drugu deonicu, nakon atraktivnog dodavanja Nikole Lazića (20) otvorio je poenima povratnik iz Italije Danijel Perić (13). U tom periodu, iz kornera je dve trojke upisao Danilo Novosel (12), pa su domaći na odmor otišli sa 20 poena viška.

Sa iskusnim Grgićem (19) i najefikasnijim na meču Milisavljevićem (29) gosti su treću četvrtinu rešili u svoju korist – 17:21, ali je to bilo sve što su učinili. Jer, u poslednjem periodu igre viđeno je još nekoliko atraktivnih poteza Smederevaca, od kojih je vredno pomena Lazićevo zakucavanje na sjajnu asistenciju Vukasovića. Sa dve vezane dalekometne trojke Strahinje Karličića (10) domaći su, uz poene Aleksandra Milutinovića (5) prebacili stotku.

Na kraju, treba reći i to da su se svi domaći košarkaši upisali na listu strelaca, a kuriozitet ovog meča je možda i to što su sudijski par činile Danijela Stojanović i Nataša Đukić, obe iz Kragujevca. Nisu imale težak posao.

Naredne subote Smederevo gostuje u Kruševcu gde se sastaje sa ekipom tog imena, koju su u prvom delu na svom parketu savladali rezultatom 94:76.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!