Izabran izvođač radova na energetskoj sanaciji zgrade palanačke opštine

SMEDEREVSKA PALANKA, 8. decembar 20222 – Na portalu javnih nabavki danas je objavljeno obaveštenje o dodeli ugovora za radove na realizaciji projekta unapređenja energetske efikasnosti zgrade jedinice lokalne samouprave Smederevska Palanka. Posao vredan 59.812.587.80 dinara bez,  odnosno 71.785.905.36 dinara sa PDV-om, dodeljen je grupi izvođača koju čine Almis Company iz Beograda, Ekonomiselektro iz Beočina, Tron Teh i Tron Teh aluminum doo iz Novog Sada.

Grupa ponuđača se obavezuje da radove završi za 80 kalendarskih dana, a naručilac da avansno plati 30 posto ugovorene cene od dana prijema predračuna, a ostatak od 70 posto po osnovu overenih privremenih situacija.

Primenjene mere pobolјšanja energetske efikasnosti dela objekta koji je predviđen za rekonstrukciju, po tenderskoj dokumentaciji, trebalo bi da budu zidanje zida od pune opeke debljine 12 centimetara, termička izolacija spolјnih zidova na delu objekta koji je predviđen za rekonstrukciju, zamena dotrajale fasadne bravarije staklenom fasadom na glavnoj zgradi objekta, kao i zamena prozora.

Ovo podrazumeva sledeće radove: postavlјanje skele za ugradnju termičke izolacije na spolјnjim zidovima dela rekonstruisanog objekta, ugradnju termičke izolacije na spolјnim zidovima, demontažu dela postojeće bravarije i drugih prozorskih elemenata, ugradnju nosivih elemenata staklene fasade, oblaganje objekta staklom,  ugradnju aluminijumskih prozora. Predviđena je i izrada završne fasade – demit i fundermax obloga,  obrada špaletni oko demontiranih pozicija.

Foto/ilustracija: podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!