Sa lažnom diplomom medicinske škole počela da volontira u bolnici

SMEDEREVO, 7. decembar 2022 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage tokom koje su prikuplјeni svi relevantini dokazi, podnelo optužni predlog protiv N.Č. (1995) zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, a nakon održanog glavnog pretresa doneta je i javno objavlјena osuđujuća presuda kojom je N.Č. oglašena krivom za ovo krivično delo i izrečena joj je uslovna osuda, kao i mera bezbednosti oduzimanja predmeta.

Naime, u toku dokaznog postupka je utvrđeno da je osuđena nabavila, a potom i upotrebila falsifikovanu diplomu jedne srednje medicinske škole u Beogradu, sa zvanjem medicinska sestra – tehničar i priložila je uz molbu za obavlјanje pripravničkog staža u bolnici i upravo na osnovu takve lažne isprave zaklјučila ugovor o volontiranju sa navedenom ustanovom za vremenski period od 4.6. do 4.9.2018. godine.

Osuđena je u navedenom periodu pripravnički staž obavlјala na odelјenju za neurologiju i odelјenju za produženo bolničko lečenje, navodi se u saopštenju OJT Smederevo.

Foto: OJT Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!