Site icon podunavlje.info

Opet kazne za klubove Podunavsko-šumadijske zone zbog nameštanja

6. decembar 2022 – Na poslednjoj sednici Disciplinske komisije Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije doneta odluka o kažnjavanju dva kluba Podunavsko-šumadijske zone. FK Sloga 33 iz Petrovca na Mlavi kažnjena je oduzimanjem 12 bodova zbog neregularnosti na utakmici sa Rudarom iz Stamnice, u mewču koji je odigran krajem oktobra. Rudaru je iz istog razloga oduzeto devet bodova, a kažnjena su i odgovorna lica ova dva kluba zabranom obavljanja bilo kakvih aktivnosti u vezi sa fudbalom godinu dana.

Sloga je utakmicu u Stamnici rešila u svoju korist sa 4:1, a jesenji deo prvenstva završila kao prva na tabeli sa sedam bodova više od ekipe VGSK iz Velikog Gradišta. Posle ovih kazni, Petrovčani će u drugi deo prvenstva krenuti sa trećeg mesta i pet bodova manje u odnosu na Velikogradištance.

U istoj odluci je i kazna za Đorđa Zarića, fudbalera Crnokose, koji je neće moći da nastupi na dve utakmice, jer je posle meča sa Lazaricom preko mobilnog telefona pretio sudiji Strahinji Jovanoviću.

Ovo nije, podsetimo, prvi put da klubovi Podunavsko-šumadijske zone budu kažnjavani zbog nameštanja rezultata. Zoran Janković, disciplinski sudija Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije, zbog onoga što se zbilo na utakmici između Borca 1923 iz Ralje i Pomoravlja 1946 iz Vlaškog Dola, presudio je da Borac bude kažnjen oduzimanjem 12, a Pomoravlje da ostan bez čak 24 boda. Kasnije se Pomoravlje žalilo, pa im je vraćeno šest bodova, pa im je tako oduzeto 18.

Kada se sve sabere, klubovi Podunavsko-šumadijske zone samo u ovoj sezoni ostali su odlukama disciplinskog sudije bez 72 boda! Ne znamo da li je to svetski rekord, možda bi trebalo da se proveri.

Exit mobile version