Finale Republičkih liga u strelјaštvu i šahu osoba sa invaliditetom

SMEDEREVO, 4. decembar 2022 – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 3. decembra, u Smederevu je održano finale Republičkih liga u strelјaštvu i šahu. Organizator je bilo Udruženje paraplegičara Smederevo, u saradnji sa Savezom paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, a nadmetanja su bila pod pokrovitelјstvom Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja.

U pojedinačnoj konkurenciji u strelјaštvu, serijska vazdušna puška, prvo mesto osvojila je Jelena Pantović, a drugo Vesna Jovanović, obe Smederevke iz kluba „R-50″.

Jelena Pantović, Vesna Jovanović i Zoran Petković bili su drugi u ekipnoj konkurenciji, pobedio je zrenjaninski Olimp, a u finalu TOP 12 + 6, Jelena Pantović je zauzela treće mesto, iza Zorana Poučkog iz Olimpa i Zorana Banjca iz Pobednika. Njih dvojica su bili prvaci i pojedinačno u SH-2, odnosno SH-1.

U plej-of-u lige u šahu, šahisti Udruženja paraplegičara Smederevo,  Mića Vijatović, Dejan Oklobdžija i Branislav Stojanović, osvojili su drugo mesto, iza ekipe Udruženja parplegičara i kvadriplegičara Kiprus iz Beograda. a treći su bili članovi „Kraguja“ iz Kragujevca.

Na ovoj manifestaciji učestvovalo je ukupno 75 sportista, pratilaca i gostiju iz Beograda, Kragujevca, Šapca, Loznice, Zrenjanina, Knjaževca, naravno i Smedereva.

Dodeli priznanja, pehara i medalјa, prethodio je svečani program u kome su učestvovali Miloš Pržić, izvodeći etno motive na fruli, kao i učenice Muzičke škole „Kosta Manojlović“  iz Smedereva sa Odseka za tradicionalno srpsko pevanje, koje su izvele tradicionalne pesme sa prostora Srbije.

Na ovom skupu predstavlјen je i projekat „Prati, primeni, promeni“, koji sprovodi Republički Centar za samostalni život OSI, u cilјu usmeravanja i funkcionalne primene strategije na lokalnom nivou – u partnerstvu sa članicama mreže iz Smedereva, Kragujevca, Trstenika, Čačka i Jagodine. Projekat, koji treba da na nivou jedinica lokalnih samouprava doprinese punom i efektivnom učešću osoba sa invaliditetom u društvenom životu zajednice i usaglašavanju lokalnih politika sa standardima i merama definisanim u nacionalnim strategijama u zakonodavstvu, predstavio je Rale Damjanović, koordinator projekta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!