Starčevci opet fatalni za Smederevce, odbojkašice bolje od Beograđanki

SMEDEREVO, 3. decembar 2022 – U Dvorani Smederevo ove subote je bio dupli odbojkaški program Prve lige Srbije. Vrednu pobedu su zabeležile Smederevke u derbiju začelja u duelu sa Beograđankama – ŽOK Smederevo – Roda 3:1 (26:24, 25:21, 17:25 i 25:20), a odbojkaši su poklekli pred liderom – Smederevo Carina – Borac Starčevo 0:3 (20:25, 21:25 i 21:25).

Prva deonica odbojkašica protekla je sve do same završnice u rezultatskoj klackalici, da bi na kraju smečevima najbolje poenterke Minje Tasić (24 poena) domaće taj set dobile na razliku.

Nešto bolje izdanje učenica Dragoljuba Janića viđeno je u drugom setu, uz snažne servise Tijane Đuričić (7), sa nekoliko skraćenih dijagonala istakla se i kapiten Nevena Stefanović (16).

Raspoložena Anđela Šojić (23) donela je tračak nade gošćama, da bi potom Smederevke od početka četvrtog seta bile u vođstvu i meč pobednički privele kraju.

Značajan doprinos uspehu svog tima, uz libera Anju Mladić, dale su Maša Morača (11), Marija Simić (8) i sa nekoliko blokova Jelena Jakšić.

Nakon toga odigran je derbi kola za muškarce u kome su slavili gosti iz Starčeva.

Po konačnom rezultatu ne bi se reklo, ali domaći su odlično otvorili meč. Poveli su sa 5:0, permanentno imali vođstvo od dva poena, sve do 17:15, a onda su Ćirović (17) i Nikolić (13) najavili preokret.

Uz nesporno iskustvo i kvalitet lidera na tabeli, ubedljivoj pobedi gostiju doprineli su i učenici Gorana Blagojevića velikim brojem servis grešaka.

U narednom 9 kolu odbojkašice gostuju u Beogradu, a odbojkaši Smederevo Carine će protiv ekipe VGSK u Velikom Gradištu pokušati da sačuvaju plasman u gornjem delu tabele.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!