Solistički koncert Nataše Mitrović u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“

SMEDEREVO, 3. decembar 2022 – U sali smederevske Muzičke škole „Kosta Manojlović“ ove subote u podne solistički koncert imaće Nataša Mitrović. Događaj je jedan od brojnih koje ova muzička škola organizuje svake godine u ovo vreme na tradicionalnoj manifestaciji poznatoj po skraćenici NOKOS – Novogodišnje koncertne svečanosti.

Nataša Mitrović rođena je u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu  muzičke u Beogradu u klasi profesorke Mirjane Šuice-Babić. Usavršavala se kod renomiranih klavirskih pedagoga u Nemačkoj, Austriji, Češkoj, Makedoniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao jedini umetnik sa prostora Srbije dobitnica je Fulbrajtove stipendije za 2004/05.godinu i tu sezonu provela je na usavršavanju na više Univerziteta u Americi: Džulijard u Nјujorku, De pol Univerzitet u Čikagu, Univerzitet u Mičigenu..

Kao solista nastupala je više puta sa svim našim Simfonijskim orkestrima : Beogradskom Filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS-a, ,Simfonijskim orkestrom “Stanislav Binički“, Simfonijskim orkestrom FMU, kamernim orkestrom “Kornelije“. Takođe je nastupala sa Simfonijskim orkestrom Frankfurta i Montabaura (Nemačka), kao i sa Bugarskom Filharmonijom (Vidin, Bugarska).

Dobitnica je značajnih umetničkih priznanja, među njima iOktobarske nagrade Skupštine grada Beograda,

Sekretar je Katedre i redovni profesor za užu umetničku oblast Klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Skorašnji članci