Site icon podunavlje.info

Nije stotka, ali je još jedna ubedljiva pobeda, ovoga puta protiv Gružana

SMEDEREVO, 3. decembar 2022 – Ove subote viđeno je još jedno sjajno izdanje obnovljenog tima smederevskog košarkaškog kluba, na domaćem parketu, u duelu sa gostima iz Gruže: Smederevo 1953 – Zicer 2014 97:61 (28:13, 21:15, 19:15 i 29:18).

Dalekometnom trojkom Stefan Torbica (23 koša) otvorio je meč u kome je malo nedostajalo pa da Smederevci, posle pobede nad Šumadijom u Aranđelovcu, upišu još jednu stotku.

Na trojku Torbice, sa slične distance nadovezao se i kapiten Nikola Vukasović (13), a kada je Dušan Kostić Krauč (15) atraktivnim zakucavanjem odveo na plus 10, Gružani su već na početku prve deonice morali da zatraže tajm aut.

Ista slika viđena je i u drugoj četvrtini pa otuda ne čudi što su Smederevci na odmor otišli imajući čak 21 poen viška.

Nastavak susreta počeo je novom trojkom Torbice, a za debitantske poene i nekoliko atraktivnih asistencija aplauzima je nagrađen i povratnik iz Italije Danijel Perić (5).

Nije izostao ni učinak standardno dobrog i najiskusnijeg Boška Jovovića (20), a prvu trojku zabeležio je i jedna od njamlađih Vukan Branković (3), što je publika znala da nagradi aplauzom.

Posle sedam uverljivih pobeda u sedam kola Smederevci naredne subote u 16 sati ponovo će biti domaćini, dolazi im u goste ekipa Sloge iz Petrovca na Mlavi,

Exit mobile version