Site icon podunavlje.info

Ministarstvo prosvete: Određeni termini završnih ispita za osnovce

2. decembar 2022 – Ministarstvo prosvete je danas objavilo Kalendar aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2022/2023. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2023/2024. godinu.

Završni ispit za učenike koji završavaju osnovnu školu počinje u sredu, 21. juna 2023. godine, od devet do 11 sati, kada će učenici polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok će osmaci test iz matematike na kraju osmogodišnjeg školovanja polagati u četvrtak, 22. juna, takođe od devet do 11 sati.

Treći test iz izbornog predmeta, planiran je za petak, 23. jun, u istom terminu, od devet do 11 sati. Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portalu „Moja srednja škola” po tom kalendaru budu objavljeni u nedelju, 25. juna do osam sati ujutru, dok se objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita očekuje u sredu, 28. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće u ponedeljak 3. jula 2023. godine.

 

Exit mobile version