Novo pojačanje Košarkaškog kluba Smederevo 1953 stiže iz Italije

SMEDEREVO, 1. decembar 2022 – Momak koji je prošao sve mlađe kategorije KK Smederevo, dvadesetpetogodišnji Danijel Perić vratio se iz Italije u matični klub. On pokriva pozicije beka i krila, ekipi se priključio pre desetak dana, ali je tek danas stigao setifikat, tako da je mogao da bude registrovan, da ima pravo nastupa.

Redove nekadašnjeg učesnika finalnog turnira takmičenja za Kup Srbije, podsetimo, najpre su pojačali povratnici Nikola Vukasović, Dušan Kostić i Boško Jovović. Nešto kasnije pridružio im se i basketaš Stefan Torbica. Član smederevske ekipe postao je još jedan igrač basketa 3×3 Nikola Lazić, deo reprezentacije Srbije koja je stigla do svetske vicešampionske titule u kategoriji igrača do 23 godine.

Orijentacija novog rukovodstva kluba, na čelu sa predsednikom Markom Kaplarevićem, da kompletnu ekipu čine isključivo Smederevci za sada se pokazala kao pun pogodak.

Jer, u međuvremenu, u 6. kolu prvenstva Druge međuregionalne lige razigrani Smederevci su ubedljivo slavili u Aranđelovcu: Šumadija – Smederevo 1953 65:100 (17:32, 15:23, 18:26 i 15:19).

I bez Nikole Lazića, dve nedelje pre toga najefikasnijeg u susretu sa Slogom u Despotovcu, učenici trenera Ivana Mijatovića ostvarili su još jedan ubedljiv trijumf. Furiozan početak čete koju predvodi kapiten Nikola Vukasović omogućio je smederevskoj ekipi već prve deonice kapital od 15 koševa viška.

U istom ritmu nastavili su i u nastavku, da bi na kraju sa dve vezane trojke Danila Novosela (14 koševa) upisali i prvu stotku u ovom prvenstvu.

Kao i na prošloj utakmici, protiv Sloge i Batočine, do tog trenutka takođe neporažene ekipe, najefikasniji igrač bio je Stefan Torbica (15), a osim njega dvocifren učinak, pored pomenutog Novosela, imali su Kostić (14), Jakovljević (13) i Jovović (12).

U subotu od 13 časova, u okviru 7. kola prvenstva, u Dvorani Smederevo ugostiće Zicer 2014 iz Gruže i očekuje se da na tom meču debituje Danijel Perić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!