Tribina u CZKS – prof. dr Tatjana Milivojević o iskustvu starenja

SMEDEREVO, 30. novembar 2022 –  Iskustvo starenja tema je tribine koja će biti održana u Centru za kulturu Smederevo ove srede, 30. novembra, sa početkom u 19 sati, gošća je prof. dr Tatjana Milivojević, filozof i psihoterapeut, a ulaz je slobodan.

Program će obuhvatiti pitanja koja se odnose na ulazak u poznije doba, na iskustvo starenja i starost, tretirana na takav način da se u vidu ima celovitost života, celovit pogled na život. Čućemo, pored ostalog, kakav je pristup moguće izgraditi problemu doživlјaja sopstvene konačnosti, šta se može reći o vezi razvojnih mogućnosti ličnosti i starenja, o značaju brige o izvorima unutrašnjeg obogaćivanja i oplemenjivanja za konstruktivan i zdrav odnos prema starenju i starosti, o reakcijama na raskorak između načina života i vrednosti čoveka koji je ušao u pozno životno doba  i promena do kojih dolazi u njegovom okruženju, suočavanju sa gubicima…

Prof. dr Tatjana Milivojević diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nici (Francuska). Obuku za psihoterapeuta završila na Institutu za psihoterapiju u Nici. Radila je u Francuskoj kao psihoterapeut, konsultant i edukator. Profesor je Visoke škole socijalnog rada u Beogradu gde predaje osnove psihologije ličnosti, osnove interpersonalnih veština i razvojnu psihologiju. Pored radova posvećenih starosti, „Starost u krivom ogledalu: (pogled na) svet koji obesmišlјava celovitost trajanja kroz životne dobi“, „Koliko su stariji lјudi sami i usamlјeni; uvod u kratka istraživanja i promišlјanja“ (koautor), objavila je radove posvećene lekovitoj interpersonalnoj komunikaciji , empatiji i emocionalizaciji etike, nužnim uslovima razvoja ličnosti, odnosu kulture i sreće. Objavila studiju Motivacija za rad-teorije i strategije, udžbenik Psihologija stvaralaštva, filozofsku monografiju-Lav Šestov-mislilac početaka i krajeva, a napisala je i dva romana.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!