Obustava rada prosvetara u četvrtak – Stop nasilju u školama!

28. novembar 2022 – Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je za četvrtak, 1. decembra obustavu rada. Očekuje se da se i ostali sindikati priključe obustavi, a za sada je od ovdašnjih škola najavila da će se štrajku priključiti smederevska Gimnazija.

U Gimnaziji Smederevo, navodi se u saopštenju, biće sproveden štrajk zaposlenih kao odgovor na nasilјe u školama prema zaposlenima, a povodom poslednjeg slučaja nasilјa u Tehničkoj školi u Trsteniku.
Tom prilikom nastava će od 12 i 45 do 13 i 45 biti obustavlјena, biće pročitano saopštenje za javnost i prikazana PPT prezentacija o slučajevima nasilјa nad zaposlenima u proteklih nekoliko godina.

Istog dana, s početkom u 12 sati, biće održane konferencije za medije i skupovi nastavnika, roditelja i bivših đaka na trgovima širom Srbije. Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janković najavila je da će u Beogradu konferencija za novinare biti održana ispred Vlade Srbije tačno u podne.

U obaveštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, štrajkački zahtev je i hitno, a najkasnije do polovine decembra, otpočinjanje pregovora o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!