Narodni orkestar Rogalj – koncert posvećen Jovici Petkoviću

SMEDEREVO, 27. novembar 2022 –  Ove nedelјe, 27. novembra, sa početkom u 20 sati, u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo biće održan koncert posvećen čuvenom harmonikašu Jovici Petkoviću. Nastupiće Narodni orkestar Rogalј i vokalni solisti: Bilјana Petković, Vesna Dimić, Raša Pavlović i Ivica Stančić. Ulaz je slobodan ulaz uz preuzimanje besplatnih ulaznica na biletarnici.

Jovica Petković, čuveni harmonikaš, tekstopisac i aranžer, rođen je 1. septembra 1927. godine u Smederevu. Taj virtouzni harmonikaš ostavio je mnogo snimlјenih pesma i kola u fonoteci Radio Sarajeva. Kao izvanredni harmonikaš i kompozitor ostavio je mnoštvo dela za sva vremena. Nјegova životna kompozicija je „Da sam ptica“, a pesmama „Smederevo, grade od starina“ i „Smederevska jesen dođe“ odužio se svome rodnom gradu.

Narodni orkestar Rogalj osnovan je 2005. godine, na inicijativu umetničkog rukovodioca prof. Branislava Tubića, koji svira harmoniku kao deo ansambla i kao solista orkestra.

Članovi ovog orkestra su: Milan Minić (violina), Aleksandra Mandžo (violina), Svetislav Ristić (violina), Larisa Kopić (violina), Jelena Ergelašev Tubić (violončelo), Ervin Malina (kontrabas), Slobodan Telečki (gitara), Dragan Tasić (bubnjevi), Bogdan Ranković (klarinet) i Branislav Tubić (harmonika).

Rogalj okuplјa akademske muzičare, koji se narodnom muzikom bave od rane mladosti, do sada su sarađivali sa mnogobrojnim eminentnim vokalnim solistima, a danas su sa njima Bilјana Petković, Vesna Dimić, Raša Pavlović i Ivica Stančić, vokalni solisti Radio Beograda.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!