U prijateljskoj utakmici za kraj sezone, presudila jača klupa Pančevaca

PANČEVO, 26. novembar 2022 – Uoči zimske pauze, u Pančevu su se danas u prijateljskom meču sastali aspirant na supreligaško i pretendent na prvoligaško društvo, a prevagu je odnelo to što su Pančevci imali bolje rezerviste: Železničar – Smederevo 1924 2:0 (0:0).

Susret je počeo šansom Brkića i paradom Jovića, koji je prosledio loptu u korner. Nakon prodora Redžića i povratne Dimitrijevića, u 16. minutu u šansi se našao Filipović, a blag udarac glavom bio je lak plen golmana domaćih. U kontri koja je usledila Milosavljev je bio u sličnoj poziciji da ugrozi gol gostiju, ali ni tada nije bilo promene rezultata.

Domaći fudbaleri su imali nešto veći posed, ali su Smederevci uzvratili zamalo nepreciznim šutevima Jovanovića i Dimitrijevića. Ništa manje izgledne prilike nisu iskoristili domaći preko Milosavljeva i Rajinovića.

Pre pauze šansu utakmice je propustio mladi Nikola Filipović. Sa levog boka Redžić je poslao upotrebljivu loptu, ona je došla do usamljenog Filipovića, koji je mogao da bira ugao u koji će poslati, ali je on sa pet metara tukao pravo u golmana Železničara.

Posle egal prvog poluvremena, u kome su Smederevci na momente čak bili i bolji rival, nastavak je doneo preokret. Počeo je šansom Stojanovića i odbranom Jovića.

Najbolji kater meča Marko Bačanin

Kada su nekadašnji strateg Smedereva Tomislav Sivić i sadašnji Sava Šašić šansu dali rezervistima do izražaja je došao veći kvalitet klupe Pančevaca.

Nakon kornera Đorđevića, u 68. minutu, Smederevac u redovima Železničara, nekadašnji vođa navale ovog tima, Marko Bačanin majstorski je reagovao i glavom prosledio loptu u mrežu potencijalnog novajlije u smederevskom timu Gašića.

Samo pet minuta kasnije, Bačanin je asistirao Kordiću, koji se prosto prošetao kroz odbranu gostiju i ušetao s loptom u gol Smederevaca

Mogao je pokretljivi Stojanović, pole neuspešne ofsajd zamke da poveća prednost domaćih, ali je umesto mreže pogodio prečku, pa je ostalo 2:0 za domaćina.

Foto. R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!