Lazar Mladenović i ekipa OŠ„Dimitrije Davidović“ vicešampioni države

SMEDEREVO, 25. novembar 2022 – Niz uspeha u školskom streljaštvu učenika smederevskih škola nije prekinut ni ove godine. Na juče završenom Državnom školskom prvenstvu desetogodišnji Lazar Mladenović je postao vicešampion države, baš kao i ekipa njegove škole „Dimitrije Davidović“, koja je bila druga među osnnovnim školama iz cele Srbije.

U konkurenciji 80 učenika osnovnih škola, desetogodišnji Lazar Mladenović, učenik Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ iz Seona, osvojio je srebrnu medalju sa 178 krugova na Državnom školskom prvenstvu u streljaštvu. Titula državnog prvaka izmakla mu je za krug. Zlatnu medalju osvojio je Marko Jolačić iz OŠ „Mile Dubljević“ iz Lajkovca. Bronza je pripala Mihajlu Kresojeviću, učeniku OŠ „Petar Kočić“ iz Inđije, koji je imao isti rezultat kao i Mladenović, iste serije i isti broj centara, pa se pristupilo prebrojavanju devetki

Ekipno su učenici škole „Dimitrije Davidović“ i postali takođe vicešampioni države u konkurenciji 21 škole iz cele Srbije. Sa Mladenovićem u ekipi bili su još i Pavle Pejov, koji se pojedinačno plasirao na peto mesto sa 176 krugova i debitant Mihajlo Todorović, koji je sa 155 krugova bio 41. Smederevskoj ekipi prvo mesto izmaklo je za samo tri kruga. Pobedila je škola „Dušan Jerković“ iz Inđije sa 512 krugova, a treće mesto su zauzeli učenici škole „Svetozar Marković“ iz Vranja sa 497 krugova.

Smederevo, odnosno Streljačka družina Smederevo imala je predstavnike i u kategoriji srednjih škola. Učenicima Tehničke škole iz Smedereva, treće mesto izmaklo je za četiri kruga. Osvojila ga je Gimnazija „Bora Stanković“ iz Vranja. Drugo mesto zauzela je Mašinska škola iz Pančeva sa 786 krugova, a prvo Tehnička škola „Jovan Žujović“ iz Gornjeg Milanovca sa 813 krugova. Takmičilo se 19 srednjih škola. Pojedinačno najbolji plasman od naših strelaca ostvario je Nikola Ristić. Sa 260 krugova bio je sedamnaesti u konkurenciji 73 takmičara. Luka Milivojević je bio 22. sa 257 krugova, a Lazar Popović 27. sa 256 krugova.

Omladinke Gimnazije nisu uspele da odbrane prošlogodišnju titulu državnih prvakinja streljaštvu. U konkurenciji 22 srednje škole naše devojke zauzele su šesto mesto sa 755 krugova. Najbolje plasirana pojedinačno je prošlogodišnja osvajačica bronzane medalje, Natalija Jovanović, koja se sa 267 krugova plasirala na osamnaesto mesto. Sara Đurić je bila tridesetipeta sa 256 krugova, a Sara Vojinović četrdesetideveta sa 232 kruga.

Takmičenje na vazdušnom strelištu u Smederevu održano je u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačke družine „Smederevo“.

Za smederevske strelce takmičenja se nastavljaju ovog vikenda učešćem na drugom kolu Kupa Srbije u A programu i Kikinda Kupu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!