Site icon podunavlje.info

Ograničenje cene hleba od brašna tipa T-500 produženo za još 90 dana

24. novembar 2022 –  Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa T-500, kojom je ograničenje cene ovog proizvoda produženo za još 90 dana.

Vlada je produžila i trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte do 31. decembra 2022. godine. Do istog datuma, produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa, Vlada je donela odluku o produženju privremene zabrane izvoza i iznošenja ove robe. Odluka, koja će se primenjivati od 1. decembra 2022. godine, trajaće mesec dana.

Danas je doneta izmenjena Odluka o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se ona produžava za još sedam dana.

U cilju ublažavanja posledica i sprečavanja kritične nestašice mleka i proizvoda od mleka, a zbog povećanog izvoza i potreba stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu, Vlada Srbije donela je odluku o produženju zabrane izvoza ove robe, koja će se primenjivati od 1. decembra i trajati narednih mesec dana.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Exit mobile version