Novom pobedom Zrenjaninci odmakli Vintersportu za sedam bodova

SMEDEREVO, 23. novembar 2022 –  U 12. kolu prvenstva Druge futsal lige Srbije igraći iz Zrenjanina su večeras  potvrdili primat u ovom rangu takmičenja i u Dvorani Smederevo ubedljivo slavili: KMF Smederevo – SAS 2:5 (0:3).

Lider na tabeli je tako opravdao ulogu favorita i, uz dva remija, upisao i desetu pobedu i odmakao najbližim pratiocima iz niškog Vinetersporta na sedam bodova.

Sve do sedmog minuta vodila e u Smederevu ravnopravna borba, a onda je nakon šuta Šarenca sa sredine terena onda Matić sasvim malo promenio pravac lopti, ali dovoljno d prevari golmana Kneževića i da gosti dođu do vođstva.

Imali su potom Smederevci tri kolosalne prilike da stignu do izjednačenja. Najpre je usamljenog Adamovića osujetio golman Rodić, Đorđević je uzdrmao prečku, a u sledećem napadu sa pola metra umesto mreže isti igrač je pogodio stativu.

Kazna je stigla u 18. minutu kada je Radenković, na dodavanje Matića, smestio loptu pod prečku. Sao dva minuta kasnije, sa istim akterima, viđen je novi identičan pogodak.

U poslednjim sekundama pre pauze gosti su načinili i šesti prekršaj. Kazneni udarac sa deset metara Simenunoviću je odbranio Rodić, tako da su Zrenjanici sa uverljivom prednošću otišli na odmor.

Tračak nade da domaći mogu da učine nešto više vratio je Uroš Nikolić u 27. minutu, kada je udarcem u padu pogodio gornji suprotan ugao gola gostiju. Ipak, samo nekoliko sekundi kasnije Paunović je nespretno natrčao na loptu i autogolom doneo Zrenjanincima vođstvo od 4:1.

Zaigrali su tada domaći sa golmanom u polju i, kako to neretko biva, to je iskoristio Matić i sa svoje polovine drugim pogotkom odveo SAS na četiri gola prednosti.

Na kraju je Simeunović, volje udarcem, samo ublažio tada već neizbežan poraz Smederevaca.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!