Site icon podunavlje.info

Svečanom sednicom obeležen Aranđelovdan – Dan grada Smedereva

SMEDEREVO, 21. novembar 2022 – U spomen na Aranđelovdan 1805, kada je turski zapovednik dizdar Muharem Guša predao ključeve grada Karađorđu, vođi srpskih ustanika, Smederevo ovaj datum obeležava kao Dan grada.

Tim povodom u zgrada Skupštine grada održana je svečana sednica, a nakon intoniranja državne himne koju je izvela učenica Muzičke škole „Kosta Manojlović“ Sofija Đekić,  prisutnima se obratio gradonačelnik grada Smedereva Jovan Beč.

Beč je, pozdravljajući goste i čestitajući Smederevcima Dan grada i domaćinima krsnu slavu, posle prigodnog filma o gradu, podsetio na projekte koji su u toku, posebno se osvrnuvši na planove za narednu godinu.

Obeležavanje Dana grada je prilika za odavanje priznanja pojedincima i organizacijama koji su svojim radom doprineli dobrobiti Smedereva u različitim oblastima. Ove godine nagrađeni su predstavnici iz oblasti sporta i medicine. Ovogodišnji dobitnik srebrnjaka Grada Smedereva je Dom zdravlja Smederevo, a priznanje je uručeno direktorki doktorki Olgici Obradović. Dobitnik priznanje Ključ grada Smedereva je proslavljeni sportista Aleksandar Mitrović, a u njegovo ime priznanje je uručeno njegovom bratu Milanu Mitroviću.

Na kraju svečanosti prisutnima se predstavila i pevačka grupa „Vidik“ smederevske Muzičke škole „Kosta Manojlović“.

 

 

Exit mobile version