Site icon podunavlje.info

Maratoni – za radost smederevskih odbojkašica i tugu odbojkaša

SMEDEREVO,  20. novembar 2022 – Ljubitelji sporta u Smederevu su na dve različite lokacije bili u prilici da vide odličnu odbojku u utakmicama 6. kola Prve lige Srbije. Najpre su odbojkašice, posle preokreta, u meču od pet setova, ostvarile i treću pobedu, a potom su odbojkaši Smederevo Carine, u  još jednom meču u pet setova, poraženi sa 2:3.

Nakon pobede u Lazarevcu nad istoimenom ekipom sa 3:1, Smederevke su, ovoga puta mnogo teže, u ovdašnjoj Sportskoj hali slavile, ali posle taj-breka:  ŽOK Smederevo – Radnički 3:2 (25:22, 17:25, 16:25, 25:22 i 15:12).

Sa raspoloženom Mašom Moračom (13 poena) i standardno dobrom Minjom Tasić (24), domaće su povele, ali se gošće iz Beograda nisu predavale. Predvođene efikasnom Anjom Radmilović (34), naredne dve deonice su rešile u svoju korist i preokrenule rezultat

Od početka četvrtog seta Beograđanke su skoro do same završnice imale prednost, a onda je kapiten Nevena Stefanović (13) smečom izjednačila na 2:2 u setovima.

Odlučujući taj-brek je, nakon blokova Tijane Đuričić (6) i jelene Jakšić (8), pripao Smederevkama, za veliku radost pobede.

Još jedan maraton viđen je danas u sali OŠ „Dr Jovan Cvijić“, ali su u njemu smederevski odbojkaši na kraju poklekli: Smederevo Carina – Niš 2:3 (17:25, 18:25, 25:21, 26:24 i 12:15).

Sa dva internacionalca, Mustafom (27 poena) i Alamatijem (12), Nišlije su relativno lako prve dve deonice rešili u svoju korist.

Nošeni podrškom s tribina, učenici trenera Gorana Blagojevića su najpre smečom Senegalca Sile (24) dobili treći, a onda „kuvanjem“ Kovača (11), na razliku, upisali i pobedu u četvrtom setu.

Treba pomenuti i dobre role Nikolića (13), penale Stojčića (11), kao i blokove Jovanovića (8), uz sasvm dobre prijeme oba libera, Jeftića i Milanova, ali sve to nije bilo dovoljno za konačnu pobedu. Jer, pad koncentracije i pet servis grešaka u taj-breku bilo je dovoljno da gosti osvoje peti set i dobiju meč.

Odbojkaši narednog vikenda idu u Novi Pazar, a devojke u Užice, gde igraju s domaćim Jedinstvom.

Foto: R.G.

Exit mobile version