Gostima iz Batočine ne pomože ni Raško Katić da izbegnu ubedljiv poraz

SMEDEREVO,  20. novembar 2022 – Posle sinoćne utakmice smederevski košarkaši su se osamili na čelnoj poziciji pošto su, u duelu dve do tada neporažene ekipe, više nego ubedljivo savladali goste: Smederevo 1953 – Sloga (B) 92:62 (17:14, 2815, 22:18 i 25:15).

Pred prilično popunjenim tribinama Sportske hale u Smederevu, derbi je počeo trojkom nekadašnjeg reprezentativca, sada četrdesetjednogodišnjeg Raška Katića (14 poena), koji je pred ovoj meč pojačao ekipu iz Batočine. Vrlo brzo uzvratio je najefikasniji igrač meča Stefan Torbica (24) i Smederevo je tada povelo za 10:9, što je bio razlog a tajm-aut gostiju.

Nošena podrškom sa tribina, ekipa trenera Ivana Mijatovića zaigrala je još snažnije, a ton tome davali su kapiten Nikola Vukasović (12) i iskusni Boško Jovović (19), tako da su Smederevci na pauzu otišli sa 16 poena viška.

Raspucao se još jedan basketaš, reprezentativac Nikola Lazić (14), a dvocifren učinak u smederevskom timu imao je i Danilo Novosel(15).

Kada je u poslednjoj deonici, u kontri, Dušan Kostić Krauč (6) zakucao u koš Sloge, za 88:54, uz burne ovacije, bilo je jasno da će Smederevo ostvariti ubedljiv trijumf i da će se osamiti na vrhu tabele.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!